Ocak ayında yüzde 4.9 azaldı!

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciroları Ocak ayında, bir önceki aya göre yüzde 4.9 azaldı.

Ocak ayında yüzde 4.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında cirolar bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığında yüzde 18.5, imalat sanayi sektöründe de yüzde 4.5 azaldı.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, cirolarda en yüksek düşüş yüzde 62.7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti.

Bu düşüşü, yüzde 21.8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı ve yüzde 8.4 ile ağaç, ağaç ve mobilya hariç mantar ürünleri cirolarındaki gerileme izledi.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre ise, Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 10.3 ile enerjide gerçekleşti.

Ciroda en yüksek artışlar da, yüzde 12.5 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bu artışı yüzde 2.4 ile giyim eşyaları ve yüzde 1.4 ile deri ve ilgili ürünlerin ciroları izledi.

Bu veriler ile, takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciroları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.6 azaldı.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 23.7 ve imalat sanayi sektörü endeksi de yüzde 5.0 azaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X