Öcalan tahrik etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, süreçte kırılganlığa neden olduğu` gerekçesiyle Kobani eylemlerini eleştirdi, Abdullah Öcalan`ı olayları tahrik etmekle suçladı.

Öcalan tahrik etti
Akdoğan, NTV canlı yayınına katıldı. Başta çözüm sürecine yönelik olmak üzere önemli açıklamalarda bulunan Akdoğan, Kobani olayları üzerinden Öcalan ve HDP’yi eleştirdi.
 
Olaylarda Öcalan’ın rolü olduğunu öne süren Akdoğan, ‘Öcalan’ın verdiği mesajın, bu olayları tahrik ettiği kanaatindeyim’ dedi. Akdoğan, ‘olayların fitilini ateşlemekle’ suçladığı HDP’nin de özeleştiri yapması gerektiğini belirtti.PKK’nın Kobani eylemlerini fırsata çevirmeye çalışdığını iddia eden Başbakan Yardımcısı, yaşanan olayların süreçte ‘kırılganlık’ meydana getirdiğini belirtti ve ‘PKK yan çizdi’ ifadesini kullandı.
 
YOL HARİTASI…
 
HDP kanadından yapılan ‘Yol haritası bizimle paylaşılmadı’ açıklamasını da değerlendiren Akdoğan, ‘Eylül ayında yol haritası İmralı’ya gösterildi, bunu İmralı ve HDP heyeti biliyordu.
 
Bu nedenle HDP’nin açıklamalarını talihsiz olarak görüyorum’ diye konuştu. Yalçın Akdoğan, üzerinde çalışmaların devam ettiği ‘güvenlik paketi’ne de değindi. Düzenlemeye yöneltilen eleştirilerin yersiz olduğuna işaret eden Akdoğan, ‘Diyelim istenmeyen olaylar oldu, değiştiririz. Bu Allah’ın emri değil’ değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X