Öcalan’a Meşaleli Yürüyüşle Destek Verdiler

Demokratik Genç Kadın Hareketi (Dem-Genç), Abdullah Öcalan’a yapılan tecriti yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı. Bulvar Caddesinde bulunan Demo…

Öcalan’a Meşaleli Yürüyüşle Destek Verdiler

Demokratik Genç Kadın Hareketi (Dem-Genç), Abdullah Öcalan’a yapılan tecriti yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı. Bulvar Caddesinde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında toplanan Dem-Genç kadın hareketi üyelerinin düzenlediği meşaleli yürüyüşe belediye eş başkanları, HDP, DBP, Meya-Der, İHD ve birçok STK ile çok sayıda vatandaş destek verdi. DBP önünde toplanan kalabalık ellerinde meşale, Öcalan posterleri ve değişik flamalarla yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşlerini sürdüren kalabalık Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Hakkari Dem-Genç Kadın Sözcüsü Güneş Okçu, 16 yıl önce uluslararası güçlerin girişimi ile geliştirilen uluslararası komplo sonucunda Abdullah Öcalan’ın tutuklanarak Türkiye Cumhuriyetine teslim edildiğini söyledi. Okçu, 16 yıl boyunca tutuklu olan önderlerinin bütün barış çabalarına rağmen kendisine uygulanan tecridin bitirilmesi yerine tecritin sürekli derinleştirilerek günümüze kadar geldiğini anlattı. Yürüyüşün ardından Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Bınevş Kadın Merkezi önünde ’Kablumbağlar da Uçar’ adlı flim vatandaşlara izletildi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X