Öcalan’ın avukatlarına İmralı izni çıkmadı

İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bazı illerden Bursa’nın Gemlik ilçesine gelen bir grup avukat, İmralı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerini içeren dilekçeyi yetkililere verdi.

Öcalan’ın avukatlarına İmralı izni çıkmadı

Otobüsler ve özel araçlarıyla ilçeye gelen yaklaşık 120 avukat ile Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan’ın da aralarında bulunduğu HDP’li 6 milletvekili, Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde toplandı.

 

Avukatlardan Ebru Günay ve Serhat Eren, komutanlık yerleşkesine girerek, Öcalan ile görüşme taleplerinin yazılı olduğu dilekçeyi yetkililere verdi.

 

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Günay, avukatlar olarak Öcalan ile görüşme taleplerinin 4 yıldır gemi arızalı olduğu gerekçesiyle kabul edilmediğini ileri sürdü.

 

Avukat Pınar Akdemir de meslektaşlarıyla Öcalan’ın son görüşmesinin 27 Temmuz 2011’de gerçekleştirildiğini belirterek, “Bizler, demokratik çözüm ve barıştan yana avukatlar olarak, Öcalan’ın sadece avukat, aile-vasi, heyet görüşmesi değil, gazetecilerle, aydınlarla, sivil toplum örgütleriyle, isteyen herkesle ve kendi kadrolarıyla da yani Kürt sorununun demokratik çözümünün tüm muhataplarıyla görüşmesinin koşullarının yaratılmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X