Ödülü hak ettiler

Bursa’da geleceğe taşınan bin yıllık geleneğe sahip çıkan 172 Rahvan At yarışçısını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ödülle taçlandırıldı.

Ödülü hak ettiler

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da geleneği geleceğe taşıyan 172 Rahvan At yarışçısına teşekkür belgelerini vererek geleneksel kültüre sağladıkları değerden ötürü teşekkür etti.

Başkan Altepe, “Rahvan atları, yürüyüşü ve asilliği ile asırlardır atlı süvarilerin ve at binicilerinin gözdesi oldu. Bizler de bu kültürü şehirde yaşatıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Gölpark’ta düzenlenen törende, geleneksel kültüre sağladıkları değerden ötürü rahvan sevdalılarını tebrik ederken, Osmanlı’nın başkenti, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’ne giren Bursa’nın tarihi ve kültürel birikimiyle kalkınmasını istediklerini vurguladı. 

YENİDEN YAŞATILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdat yadigarı bin yıllık geleneğin geleneksel olarak düzenlenen yarışlarla Bursa’da yeniden yaşatıldığını belirtti. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Bursa’da geleneksel kültürün bugünde yaşatılması ve geleceğe taşınmasında yoğun çaba harcayan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 

Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise Başkan Altepe’ye kendilerine ve rahvan at yetiştiriciliği kültürüne destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, geleneksel mirasın önemine dikkati çekti. 

 

Başkan Altepe, Dündar ve Gür, konuşmaların ardından rahvan at yetiştiricilerine teşekkür belgelerini verdi.

Başkan Altepe, Gür’e de Bursa’da önemli bir kültürel geleneğin öne çıkarılmasına öncülük ettiğinden dolayı teşekkür belgesini verdi.

Rahvan at yetiştiricileri de Başkan Altepe’den teşekkür belgesi almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Tören, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X