Ofis ve dükkanlarda faiz indirimi talebi

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, faiz oranlarındaki indirimin zamanlaması ve sonuçları bakımından ev almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunduğunu belirtti.

Ofis ve dükkanlarda faiz indirimi talebi

Kampanyanın takdire şayan olduğunu kaydeden Andıç, ‘’Faiz indiriminin konut satışlarında oluşturduğu pozitif etkinin taçlandırılması için ofis ve dükkan alanında da uygulanması büyük kazanımlar sağlayacaktır” dedi. İnsanların zamanlarının büyük bölümünü iş yerlerinde geçirdiklerini ifade eden Andıç, ‘’Ofis ve dükkanların sıfır alımlarında 0,64 kredi faizli, 15 yıla kadar vadeli ve taksitleri bir yıl erteleyebilme olanağından yararlandırılmaları iş hayatının doğru şekilde normalleşmesi ile çalışan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Konutta 0,64 mayası tutmuştur. Sıra ofis ve dükkanlarda olmalıdır” diye konuştu.

ONLARCA SEKTÖRÜ CANLANDIRIR

Böyle bir düzenlemeyle kamunun KDV alanında elde edeceği kazanca da değinen Andıç, ‘’Konutta 150 metrekareye kadar yüzde 1 olan KDV oranı, dükkan ve ofislerde bir metrekare bile olsa yüzde 18 düzeyindedir. Bu da sıfır ofislerin satışından devletimizin önemli bir KDV geliri elde etmesini sağlayabilecektir” şeklinde konuştu. Mustafa Andıç, böyle bir durumun ofis mobilyacılarından, perde ve parkecisine kadar onlarca alt sektörü de canlandırma potansiyeline sahip olduğunu anlattı.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X