Oğlunun borcu için babasını öldürenlere müebbet hapis istemi

Oğlunun hayali arsayı 900 bin liraya sattığı kişiler tarafından Bursa’dan Adana’ya kaçırılıp işkence edilen daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kemal Ülgen’in (68) cinayet sanıkları hakkında dava açıldı. Savcı, tutuklu 4 sanık ve tutuksu

Oğlunun borcu için babasını öldürenlere müebbet hapis istemi

Mehmet Ülgen, iddiaya göre 100’üncü Yıl Mahallesi’ndeki hayali bir arsayı Yakup Altun (28) ile babası Ahmet Altun’a (56) 900 bin TL karşılığında sattı. Arsayı üzerlerine almak için tapu dairesine giden baba ile oğlu dolandırıldıklarını anlayınca Mehmet Ülgen’e ulaşmaya çalıştı. Mehmet Ülgen’e ulaşamayan Yakup ve Ahmet Altun, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında Mehmet Ülgen hakkında kamu davası açıldı.

Kaybettikleri parayı geri almak isteyen Yakup Altun, kendini dolandırdığını iddia ettiği Mehmet Ülgen ve ailesinin Bursa’nın Kestel İlçesi’nde yaşadığını öğrenince arkadaşlarıyla bu kente gitti. 18 Eylül’de Yakup Altun, Yusuf Altun (25), Rıdvan Duman (29), Murat Oğuz (33) ve Mehmet Öztep (23) baba Kemal Ülgen’i kaçırarak otomobille Adana’ya getirdi. 

Adana’nın Pozantı İlçesi’nde Burak Korkmaz’ın (25) kullandığı araca bindirilen Kemal Ülgen 3 gün boyunca Hasan Arık (46) ve Necmettin Oğuz’un (38) evlerinde tutuldu. 21 Eylül’de merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Yenibey Mahallesi’nde bir sokakta ağır yaralı halde bulunan Kemal Ülgen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vücudunda çok sayıda harici yaralanma bulunan Kemal Ülgen, tedavi gördüğü özel hastanede 1 Ekim’de hayatını kaybetti.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Bursa’da kaçırılan Kemal Ülgen’in oğlu Mehmet Ülgen ile Altun ailesinin, arsa satışı nedeniyle davalık oldukları belirledi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Bursa yolundaki bütün akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri ve mobese kameralarının kayıtlarını toplayarak şüphelileri belirledi. 3 farklı adrese operasyon düzenleyen polis şüphelileri gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4’ü tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Ülgen’in devamlı olarak alacaklılarını babasına yönlendirdiğini yaşanan son olayda da babasının adresini şüphelilere vererek onlara yardım ettiğini belirterek kendisin arayan akrabalarına da “Para için kaçırmışlardır, senet imzalatır bırakırlar” dediğini kaydetti. Eşi Güzide ile çocukları Yusuf ve Refika Ülgen’in hastanede tedavi gördüğü sırada konuşamayan Kemal Ülgen’e “Bu işi Mehmet yaptırdıysa elimizi sık” dediklerini bunun üzerine Kemal Ülgen’in de ellerini sıkarak ve başıyla evet işareti yaptığı da iddianamede yer aldı.

Savcı, tutuklu Yusuf Altun, Yakup Altun, Burak Korkmaz, Rıdvan Duman, tutuksuz Mehmet Ülgen, Ahmet Altun, Necmettin Oğuz, Hasan Arık ile firari Mehmet Öztep ve Murat Oğuz hakkında hürriyetten yoksun kılma, nitelikli yağma ve kasten öldürme suçlarından ömür boyu ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X