Öğrenci ve doktorlardan köyde sağlık taraması

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve doktorlar köy okulunu hastaneye çevirerek, 2 gün boyunca köydeki köy sakinlerine ücretsiz olarak sağlık hizmeti ve ilaç verdi.

Öğrenci ve doktorlardan köyde sağlık taraması

AYHAN FİDAN

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin kurduğu ‘Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu’ üyeleri, Karacabey’e bağlı Karakoca köyünde Çadır Projesi etkinliği düzenleyerek, köy halkına ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

Öğrenciler ve doktorlar, Çadır Projesi çerçevesinde köylere giderek, yöre sakinlerini sağlık kontrolünden geçiriyor. Gelenekselleşen projenin bu yıl 18.si gerçekleştirilirken, iki gün süren sağlık kontrolleri ücretsiz olarak yapıyor. Bu anlamlı faaliyet için tıp öğrencilerine birçok kurum destek veriyor. Ayrıca ilaç firmalarından ücretsiz numune ilaç sağlanarak tedaviye ihtiyacı olan vatandaşlara veriliyor.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA

Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu’nda yer alan Kalp Damar Cerrahisi Doktoru Fatih Avni Bayraktar, projenin öğrenci ve asistanlar tarafından tamamen gönüllü olarak yapıldığını ifade ederek, “Bu projeyle tıp öğrencileri vatandaşlara yardım etmenin yanı sıra, göreve başladıklarında kırsal alanda karşılaşabilecekleri durumları tanımış oluyor. Bu çalışmamız vatandaşlarımızı da memnun ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X