Öğrenciler ‘cep’ tamirinden ayda bin lira kazanıyor

Okul sanayi iş birliği kapsamında General Mobile ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan atölyelerde iki meslek lisesinin öğrencileri cep telefonu ve tablet tamiri yaparak aylık bin lira kazanıyor.

Öğrenciler ‘cep’ tamirinden ayda bin lira kazanıyor

Kağthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Emir Altun, günde yaklaşık 15 civarında cep telefonu tamiri yaptığını belirterek, atölyede çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi. Altun, ”Aylık yaklaşık 550-600 lira para alıyorum, daha yüksek alan da var. Kendime bir dükkan açmak istiyorum” dedi. Batuhan Ekiz de yaklaşık 4 aydır cep telefonu tamiri yaptığını anlatarak, ”Geçen ay 935 lira kazandım. Stajımı başarılı tamamlayıp, üniversite sınavını kazanıp, bu sektörde ilerlemek istiyorum. Sermayem olursa da iş yerimi açmak isterim” ifadelerini kullandı. Kız öğrencilerden Ebru Doğan da tamir edilen cihazları kalite kontrolünü yaptığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X