Öğrenciler çizdi; Bursa’yı yöneten 55 önemli isim…

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Bursa’ya değer katan isimleri, ‘Bursa’yı Yönetenler’ portre sergisinde buluşturdu. 55 önemli ismin yer aldığı sergi, yarına kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Öğrenciler çizdi; Bursa’yı yöneten 55 önemli isim…

Hatice DAL
Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin düzenlediği ‘Bursa’yı Yönetenler’ portre sergisi izlenime açıldı.

Resim Bölümü öğrencileri tarafından çizilen; Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 55 portre sanatseverlerden tam not aldı. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde Bursalıların beğenisine sunulan portre sergisi yarına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

ALANINDA TEK OKUL…

Serginin öğrencileri tarafından günlerce emek verilerek ortaya çıkarıldığını belirten Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Remzi Ayar, “Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Bursa’da alanında tek okul. Türkiye’de ise ikinci kurulan güzel sanatlar lisesi. Türkiye’deki ilk proje okulları arasında yer alıyor. Bu zamana kadar klasik bir lise olmadığımızı anlatmak için bir çok proje hayata geçirdik. Halkın içerisinde olmaya ihtiyacımız vardı ve onlara bu şekilde ulaşacağımızı düşündük. Sanatın sahiplenilmesini istiyoruz” dedi.

ROL MODELLERİNİ ÇİZDİLER…
Yaptıkları her projede temel amaçlarının Bursa’ya ve öğrencilere en iyi şekilde katkı sağlamak olduğunun da altını çizen Remzi Ayar, “‘Bursa’yı Yönetenler’ portre sergisi ile hem okulumuzun tanınırlığını arttırmayı hem de gençlerimizin Bursamıza değer katanları tanımalarını istedik. Rol model alabilecekleri kişileri kendi elleriyle çizdiler ve merak ederek hayatlarını araştırdılar. Gördükleri ilgi sayesinde çocuklarımız motive olarak daha başarılı hale geliyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’e projemize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Serginin açılış kurdelesini; Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik ve katılımcılar kesti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X