Öğrenciler ‘fenerlerle’ şiddete dur dedi

Kadına yönelik şiddetle mücadele için Aktivizm Kampanyası’na destek veren Osmangazi Belediyesi, Şehit Komando Er Samet Saraç Lisesi’nde düzenlenen etkinlikle turuncu renkte dilek fenerleri uçurdu.

Öğrenciler ‘fenerlerle’ şiddete dur dedi

Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması konusunda farkındalığı arttırmak isteyen Osmangazi Belediyesi, kadına karşı şiddetle mücadele için 16 günlük Aktivizm Kampanyası’na toplumun her kesiminin katılımı için desteklerini sürdürüyor.

Kampanya kapsamında, Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Şehit Komando Er Samet Saraç Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, turuncu renkte dilek fenerleri uçurup, okul panosunu turuncuya boyayarak kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekti.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman, Şehit Komando Er Samet Saraç Lisesi Müdürü Mehmet Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kampanyaya destek için okul bahçesine toplanan belediye yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ilk olarak turuncu renkteki dilek fenerlerini uçurdu. Daha sonra ise ellerini turuncu boyaya batırıp okul panosunu boyadı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, yaptığı konuşmada, “İlçemizdeki 136 mahallemizi gezerek vatandaşlarımızı kadına yönelik şiddetin son bulması konusunda bilinçlendiriyoruz. Okullarımızı da dolaşarak öğrencilerimizin kampanyamıza destek olması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Umuyorum ki sizler de bu projenin birer elçisi olarak kadına şiddetin son bulması için mücadele edeceksiniz. Şiddetsiz bir yaşam için bu projeye vereceğiniz desteklerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X