Öğrenciler geri dönüşümde bilinçleniyor

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılının ilk 2 ayında 12 okula giderek 4 bin 614 öğrenciye eğitim seminerleri düzenlendi.

Öğrenciler geri dönüşümde bilinçleniyor

Okullarda, sinevizyon gösteriminin ardından atık piller, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, plastik poşet tüketimi ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konularında bilgi verilerek geri dönüşümün önemi anlatıldı.

Yıl boyunca bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceği, sağlıklı bir gelecek ve bilinçli nesiller için çalışmaların kararlılıkla süreceği belirtildi. Ayrıca eğitimlere, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği de gözlendi.

Sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir için geri dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Osmangazi’nin, genel olarak Türkiye’nin ve dünyanın geleceği açısından, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın yok olmaması ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması için tüm birimlerimizle büyük bir özveri ve azimle çalışıyoruz. 

Gezici atık toplama projesinden tutun da mahalle mahalle gezilerek hem atıklar toplanıyor hem geri dönüşümün ve enerji tasarrufunun önemini anlatılıyor hem de bilinçlendirme seminerleri düzenliyoruz. Okullarda yapılan çalışmalarda da çocuklara temiz çevre ve geleceğine sahip çıkması adına bilgilendirme ve öğretici sinevizyonlar paylaşılmaktadır. Geleceğine sahip çıkan, çevreyi koruyan bireyler yetiştirerek özenle ve güvenle ilerliyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X