Öğrenciler İçin Tercih Bürosu

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite tercihi konusunda öğrencilerin daha sağlıklı karar verebilmeleri için tercih büroları oluşturdu. Kula’dak…

Öğrenciler İçin Tercih Bürosu

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite tercihi konusunda öğrencilerin daha sağlıklı karar verebilmeleri için tercih büroları oluşturdu. Kula’daki bazı okullarda oluşturulan tercih bürolarında görevli rehber öğretmenler, öğrencilerin tercihlerini daha doğru ve verimli şekilde yapmalarına yardımcı olacak. Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan tercih bürolarına müracaat edecek öğrenciler, 14 Temmuz’a kadar rehber öğretmenler eşliğinde daha doğru bir şekilde tercihlerini yapma imkanı bulacaklar. 2015 ÖSYM tercih işlemlerinin 6 Temmuz tarihinde başladığını ve 14 Temmuz tarihinde sona ereceğini belirten Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, öğrenciler için hayati önem taşıyan tercihler için tercih bürosu oluşturduklarını kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin tercihlerinde yardımcı olmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Çarpan, “Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi, Selim Sebahat Palanduz Anadolu Lisesi, Bekir-Sacide-Filiz Keleşoğlu Anadolu Lisesi, Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bekir- Sacide Keleşoğlu Kız Teknik Lisesinde öğrencilere yönelik Tercih Bürosu oluşturuldu. Bu tercih büroları 6-14 Temmuz tarihleri arasında önceki yıllarda ve bu yıl mezun olmuş öğrencilerimize tercihlerinde yardımcı olacaklar. Geçmiş yıllarda yanlış tercihler sonucu birçok öğrenci üniversiteye yerleşemedi. Bunun önüne geçmek ve öğrencilerin mağdur olmalarını önlemek için bu yıl tercih bürosu oluşturduk. Büromuzda görev alan öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X