Öğrenciler Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirdi

Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi’nde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında belediye itfaiye ekipleri tarafından ‘Yangın Sön…

Öğrenciler Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirdi

Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi’nde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında belediye itfaiye ekipleri tarafından ‘Yangın Söndürme ve Kurtarma’ tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat yangın alarmının çalması ile başladı. Yaklaşık bir buçuk dakikalık süre içinde okul tamamen boşaltıldı. Belediye itfaiye ekipleri, tatbikatın ilk bölümünde yangın merdiveni ile 2’nci katta mahsur kalan yaralı bir öğrenciyi kurtardı. “SOĞUKKANLI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ” Kurtarma çalışmasının ardından katı, sıvı, tüp gaz, katı yakıtlar, akaryakıtlar, gazlar ve doğal gaz yangınlarında alınması gereken önlem ve tedbirler hakkında Belediye İtfaiye Müdürü Mustafa Özarı tarafından öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Uygulamalı tatbikatta okul bahçesinde çıkan yangın, söndürme usullerine göre söndürüldü. İtfaiye Müdürü Mustafa Özarı öğrencilere, yangın anında panik yapmamalarını ve bir buçuk dakikalık sürecin çok önemli olduğunu ve bu süreçte sakin bir şekilde yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda detaylı açıklamalarda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X