Öğrencilerden Ahlaksız Yayınlara Karşı Basın Açıklaması

Kocaeli Üniversitesi Mescit Birliği medyanın ahlaksız yayınlarına karşı bir basın açıklaması yaptı. KOÜ Mescit Birliği üyeleri Umuttepe Camii önün…

Öğrencilerden Ahlaksız Yayınlara Karşı Basın Açıklaması

Kocaeli Üniversitesi Mescit Birliği medyanın ahlaksız yayınlarına karşı bir basın açıklaması yaptı. KOÜ Mescit Birliği üyeleri Umuttepe Camii önünde Cuma namazı sonrası medyada yayınlanan ahlaksız yayınlara karşı bir basın açıklaması düzenledi. Umuttepe camii önünde yapılan açıklamaya öğrenciler ve cami cemaati katıldı. Yemenli Kimya Mühendisliği öğrencisi Muhammet El Yusufi’nin Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından açıklama yapan birlik üyesi Enes Çetin, “Bugün burada günümüzün en tehlikeli silahlarından birisi olan medya ahlaksızlığına karşı tepki vermek için toplanmış bulunuyoruz. Müslümanlar için en önemli unsur edep ve ahlaktır. Hemen her gün vahşi cinayetlerle sarsılan toplumumuzda artan bu şiddet eğiliminin temelindeki sebep ahlaksızlığın normalleştirilmesidir. Bu durumun oluşmasında medyanın ahlaksız yayınlarının etkisi olduğunu görüyoruz. İnsanların dinle alakasını kesmek isteyen yapılar, bu yüzden her gün ahlakı bozacak yayınlar yaparak, amaçlarına ulaşıyorlar. Bedir’de, Hendek’te Malazgirt’te ve Çanakkale’de bizleri topla ve tüfekle yenemeyen düşman, evlerimize kadar getirdiği medya araçları ile evlerimizi işgal etmiş durumdadırlar” diyerek medyaya eleştiride bulundu. Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine değinerek açıklamaya devam eden Çetin, “En çok izlenen tv programlarına göz gezdirdiğimizde pornografik görüntülerin, çapraz ilişkilerin ve şiddet olaylarını sahneleyen yayınlar olduğunu görüyoruz. Bu yayınlarla yalan, anne babaya itaatsizlik, öğrencilerin okula karşı gelmesi ve bunun gibi birçok yanlışa medya insanı yönlendirmektedir. Televizyon dizilerinde sık sık gösterilen tecavüz sahneleri tecavüzü meşru kılmaya çalıştıklarının belirtisidir. Gerçek hayatta yaşandığı zaman ise kınama yayınları yaparak medyanın ne kadar ikiyüzlü olduğunun kanıtıdır. Bu durumu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Özgecan Aslan olayında gördük. Ayaklarının altına cennet olabilecek kadınların kapitalist sistemde reklam ürünü oluşuna karşıyız. Suriye’de Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da, Çeçenya’da, Doğu Türkistan’da ve kardeşlerimizin yaşadığı değer İslam ülkelerinde çocuklar silahlarla, bombalarla öldürülüyor. Biz biliyoruz ki hayatını kaybedenler Allah katında şehittirler. Tek tesellimiz budur. Bizim ülkemizde ise çocuklarının sağlığı yerindeyken imkanları varken televizyon karşısında öldürülüyor. Ey bu zulüm karşısında sessiz kalan kişi, çocuklarımız her gün hayatını kaybederken neden sessiz kalırsın. Bizler KOÜ Mescit Birliği üyeleri olarak medyanın ıslahlaştırılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizlerin bu mücadelesine sizleri de davet ediyoruz. Çocuklarınızı ve gençlerinizi televizyon karşısında öldürmeyin” ifadelerini kullandı. Çetin’in sözleri zaman zaman tekbirlerle kesildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X