Öğrencilerden maymunlara yaş pasta

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 16. kuruluş yıldönümünü kutladı. Öğrenciler, kendi elleriyle hazırladıkları pastaları maymunlara ikram etti.

Öğrencilerden maymunlara yaş pasta
Her yıl kuruluş yıldönümünü çocuklarla kutlayan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bu yıl da geleneği bozmadı. Kültür Okulları Özlüce ve Ovaakça kampüslerinden gelen ilköğretim 4. sınıf öğrencileri, 16. kuruluş yıldönümü kutlamalarına renk kattı.
 
Soğanlı’daki botanik park yerleşkesinde yapılan kutlamalar, öğrencilere yönelik bilgilendirme konferansıyla başladı. Konferans öncesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Tekin Akış, hayvanat bahçesinin dünden bugüne gelişimine değinerek, önümüzdeki yıllarda alan ve hayvan çeşidi sayısını artıracaklarını, tüm bu zenginlikleri çocukların hizmetine sunacaklarını söyledi.
 
Hayvanat Bahçesi Müdiresi Nermin Sığırcı ise yaptığı konuşmada, kurum olarak yıl içinde yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Öğrenciler, hayvanat bahçesindeki hayvanlara ve değişime ilişkin tanıtım filmini büyük bir ilgiyle takip etti.
 
Konferansın ardından Kültür Okulları öğrencileri, kendi elleriyle yaş pasta yaparak maymunların bulunduğu bölüme bıraktı. Öğrencilerin pastaları yerleştirmesinin ardından bulundukları kafesten salınan maymunlar renkli görüntüler oluşturdu. Daha sonra lemur, aslan ve pelikanların bulunduğu alana geçen öğrenciler, hayvanların beslenmesini takip etti. Öğrencilerin hayvanat bahçesindeki programı fayton gezisiyle son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X