Öğrencilerden müzikli protesto

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ve 1 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek ‘İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler’ başlıklı genelgede, okullarında görev yapan öğretmenlerin başka bir okula atanmasına te

Öğrencilerden müzikli protesto

Okullarında bulunan 38 öğretmenin, başka bir okula gideceğini ve yerine Valilik tarafından atanacak öğretmenlerin geleceğine tepki gösteren okul öğrencileri, yanlarında getirdikleri enstrümanlarla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Öğrenciler, daha sonra Eğitim-İş Sendikası’na giderek burada basın açıklaması yaptı.

Öğreciler adına açıklama yapan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Nur Hamitbeyli, “Öğretmenlerimizin gidişi, var olan başarıyı sarsacaktır.  Okulumuzun, proje okul kapsamından çıkarılmasını ve öğretmenlerimizin sağladıkları bu başarının devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra yanlarındaki enstrümanlar ile önce İstiklal Marşı’nı çaldı, ardından ‘Yine bir Gülnihal’ parçasını seslendirdi.

Türkiye’deki nitelikli okullarda bu projenin uygulanarak nitelikli okulların boşaltılmaya çalıştığı söyleyen Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona da, “Eğitim-İş olarak bu projeyi yargıya taşıdık. Yargıdan olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X