Öğrencilerden üretici kalkanı projesi

Şubat ve Mart aylarında Büyükşehir Belediyesi, BEBKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması’nın lise kategorisinde, İletişim Özel Temel Lisesi Sponsorluğu’nda sergilenen İMKB Gürsu Anadolu Lisesi’nin Üretici K

Öğrencilerden üretici kalkanı projesi

Türkiye genelindeki 1000 proje arasından sergilenme hakkı kazanan proje, öğretmen Miray Soyupek Çelik danışmanlığında, öğrenciler Hasan Tamusta ve Kemal Saatçi tarafından hazırlandı. Tarım arazilerini açılıp kapanabilen bir tavan sistemiyle korumayı hedefleyen proje, tarım arazileri doludan, asit yağmurlarından ve don olaylarından koruyacak şekilde tasarlandı. 

Ayrıca projeye eklenen güneş panelleri, sulama sistemleri, ilaçlama sistemleri, ısıtma-soğutma sistemleri sayesinde çiftçilerin derdine deva olmayı hedefliyor. Hasan Tamusta, Kemal Saatçi ve öğretmen Miray Soyupek Çelik, katkı ve ilgileri için başta okul müdürü Tevfik Özdemir olmak üzere, okul müdür yardımcılarına ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X