Öğrencilerden Yeşil Bursa çalışması

Yüzlerce öğrenci fidan dikim seferberliğinde bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi, Orman Haftası kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara ağacı toprakla buluşturmanın sorumluluğunu yaşattı.

Öğrencilerden Yeşil Bursa çalışması

Başkan Mustafa Bozbey’in de katıldığı ağaç dikim töreninde Alaaddinbey Mahallesi 624. Sokak’ta yer alan 17 bin 500 metrekarelik alanda, öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapıldı.

Nilüfer’deki 35 okuldan yaklaşık bin 250 öğrencinin hummalı çalışmasıyla 600 fıstık çamı toprakla buluştu. Orman Haftası kutlamaları kapsamında öğrencilerle birlikte fidan diken Başkan Bozbey, çocuklarda ve gençlerde çevre bilincinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Bozbey, “Çevre bilincine bu şekilde sahip çıkacağız ve bu çocuklarımız bu bilinçle birlikte hem karbon salımını engelleyecekler, temiz enerjiye yönelecekler, çevreyi, yeşili koruyacaklar. Böylece temiz ve yaşanabilir bir dünyada hep birlikte geleceğimizi şekillendireceğiz. Ben bu anlamda tüm okullarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin çevre duyarlılığını gördükçe bir kent yöneticisi olarak en mutlu insanlardan biri oluyorum” dedi.

Fidan dikiminin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey etkinliğe katılan okullara teşekkür plaketi ve 17 çeşit kır çiçeğinin tohumlarını içeren paketlerden hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X