Öğrencilere Çanakkale menüsü

Bursa’nın Gürsu Belediyesi, lise öğrencilerine Çanakkale’de savaşan askerlerin menüsü olan “buğday ekmeği ve üzüm hoşafı” dağıttı.

Öğrencilere Çanakkale menüsü

Gürsu Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle ilçedeki liselerde olan “buğday ekmeği ve üzüm hoşafı” dağıttı. İlçede bulunan 9 lisede 4872 öğrenciye Çanakkale’de savaşan Mehmetçiklerin yediği kumanyayı dağıttıklarını söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, “Etnik yapısı ne olursa olsun, insan topluluklarını birbirine bağlayan manevi bağlar, o insanları kavmiyetçilikten kurtarır ve millet şuuruna ulaştırır.Milletler ortak değerlerine sahip çıktıkları müddetçe bu vasıflarını korur ve kurdukları devlet asla yıkılmaz. Elbette, milletlerin, yıkılışı önlemek için hatalarından ders çıkarmak vazifeleri olduğu gibi, başarılarıyla gurur duymaya da hakları vardır. Bunun için de, geçmişte atalarının başarıya nasıl ulaştıklarını bilmeleri gerekir. Bu vesileyle ilçemizde bulunan liselerimizde okuyan öğrencilerimize zaferin 100. yılında bugün buğday ekmeği ve üzüm hoşafı dağıttık” dedi.

Çanakkale menüsü dağıtımına Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, Gürsu Jandarma Komutanı Fatih Erdoğan, Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ve İlçe Milli eğitim müdürü Hayrul Döğen katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X