Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Celal Bayar İlkokulu ve Değirmenönü İlkokulu; kürsel ısınmaya dikkat çekmek için ‘‘Dünya ve Biz Bir Ekibiz” isimli eTwinning (eşleştirme) projesi başlattı. İstanbul, Aydın ve Şırnak’tan katılımcı ortakların da yer aldığı projeyle öğrencilerin çevre bilincine dair kalıcı davranışlar kazadırılması hedefleniyor.

Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Proje hakkında bilgi veren Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ayşe Acar, ‘‘Canlıların yaşamını olumsuz bir biçimde etkileyen çevre sorunlarının nesillerin tükenmesine neden olmasını temel alan projemiz, dünyamızın daha yaşanılır bir yer olmasını hedefliyor. Bu bağlamda öğrencilerimize, çevre bilinci ve kalıcı davranışlar kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi. Öğrencilerin değişen ekolojik dengeye dikkat çekmek için ağaç diktilerlerini dile getiren Ayşe Acar, nesli tükenmekte olan canlılarla ilgili Web 2.0 araçlarını kullanarak logo, afiş tasarlayıp, bilgilendirici sunum hazırladıklarını dile getirdi.

BİLİNÇLİ NESİLLER…

Kalıcı davranışların oluştuğu ilkokul çağının önemini bilerek yola çıktıklarını dile getiren Ayşe Acar, projede gönüllü olarak yer alan öğrencilerin duyarlı bir nesil olarak yetiştiğini kaydetti. Acar, şöyle konuştu: ‘‘Nesli tükenmekte olan canlıların sorunlarını araştırıp çözüm ürettiğinde tüm bireylere ne kadar çok görev düştüğünün farkına varan, yaşam zincirini devam ettirmek için doğayı koruma, su tasarrufu yapma, ihtiyacından fazla kullanmama ve atıkları geri dönüştürme konusunda farkındalık oluşturan daha bilinçli nesiller yetiştiriyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X