Öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma ekipleri, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Merinos İlköğretim Okulu’nda deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

Öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı

Gerçeğini aratmayan tatbikatta öğrenciler deprem ve doğal afetler konusunda bilgilendirildi. 

Düzenlenen tatbikatta senaryo gereği deprem meydana geldi. Okulda deprem alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta, alarmı duyan öğrenciler sıraların altına saklanarak depremin bitmesini bekledi ve ardından başlarını koruyarak okulun bahçesine çıktı. 

Tatbikatta depremde yaralanan öğrencilerin bina içerisinden çıkarılarak ambulansla hastanelere sevki canlandırılırken, sınıfın birinde mahsur kalan bir öğrenci de sivil savunma uzmanları tarafından sedyeye konularak temsili olarak kurtarıldı. Okulu tahliye edip bahçede toplanan öğrenci ve öğretmenler, sivil savunma uzmanları tarafından yakılan ateşe yangın tüpüyle müdahale etti.

Tatbikat sonunda Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ferit Demir, öğretmenlere ve öğrencilere deprem ve yangın anında neler yapmaları konusunda bilgilendirmede bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X