Öğrencilere hobi bahçesi

Karacabey MYO’da öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve tarımsal yetiştirme ilkeleri konularında etkileşim yaratmak amacıyla, okul bahçesinde bulunan 2 bin metrekarelik alan hobi bahçesi olarak kullanıma açıldı.

Öğrencilere hobi bahçesi

AYHAN FİDAN

Karacabey Meslek Yüksek Okulu Süt ve Besi Programı öğrencilerinin koordinasyonunu üstlendiği proje kapsamında, okul bahçesinde toplam 10 bin metrekarelik uygulama alanının 2 bin metrekaresi hobi bahçesi olarak düzenlendi. 

Atıl durumdaki bölümler düzeltilerek ekilebilir duruma getirildi. Okul bahçesinde oluşturulan yem bitkileri uygulama sahasında yurdun çeşitli bölgelerinden getirilen, buğday, arpa, yulaf, mısır, yonca, fiğ gibi çeşitli tohumların ekimi yapılarak hayvan beslemede kullanılan yeşil yem bitkilerinin bir arada yetişmesi sağlanacak. Okul öğrencilerinin tamamının kullanımına açılan hobi bahçesinde öğrencilerin, çeşitli sebze, çiçek, fidan türü ürünleri yetiştirmeleri sağlanıyor.

Katılımcıların bireysel  veya gruplar halinde işleyerek tarımsal üretim yapacakları alanda ilk tohum ekimini  Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak ve  Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar birlikte yaptılar. Etkinliğe Okul Müdür Yardımcıları, öğretim üyeleri  ile çeşitli bölümlerden  gönüllü öğrenciler katıldı. Lahana, ıspanak, dere otu, soğan gibi ürünler ekildi. Öğrenciler yurdun çeşitli bölgelerinden getirdikleri yöresel tohumları toprak ile buluşturdular.

Öğrencilerden gelen talebin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, “Amacımız okuluna ve çevresine sahip çıkan, temas eden, değiştiren bireyler yetişmesini sağlamak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X