Öğrencilere Kırım Kongo kanamalı ateşi anlatıldı

Orhaneli’nde Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Kırım Kongo kanamalı ateşi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilere Kırım Kongo kanamalı ateşi anlatıldı

OSMAN SAK

 

Orhaneli Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli ebe Şerife Göven, Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı hakkında bilgiler verdi. Hastalığın nasıl yayıldığını anlatan Şerife Göven, ‘Bu hastalık bizlere kenelerden bulaşıyor. Yaz mevsimi geliyor. Bu dönemlerde pikniklere gidiyoruz. Ailemizde hayvancılıkla uğraşanlar var. Bu bölgelerde kene görülme sıklığı çok fazla. Bu yüzden belirli tedbirler almamız gerekiyor’ dedi.

Keneden bulaşan hastalığın üşüme, titreme, yüksek ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve vücutta morarma ya da kızarıklık gibi belirtilerle başladığını söyleyen Göven, vücuduna kene temas eden kişinin en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X