Öğrencilere salçalı ekmek ve ayran

Karacabey’de, belediye tarafından ‘Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri kapsamında öğrencilerin gelişimine örnek olması amacıyla Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu’nda kurduğu stant ile salçalı-tereyağlı ekmek ile ayran dağıttı. Öğle arasında yoğun ilgi gören e

Öğrencilere salçalı ekmek ve ayran

AYHAN FİDAN

Etkinliğe katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da öğrencilere salçalı ekmek dağıtırken, ilçenin en önemli ürünlerinden birinin salçalık domates olduğunu ve Türkiye’nin salça ihtiyacının yarıdan fazlasının ilçedeki tesislerden karşılandığını söyledi. Dünya Gıda Günü’nde hem salçalık domatese vurgu yapmak, hem de çocukların sağlıklı beslenmeleri gerektiğine dikkat çekmek amacıyla salçalı ekmek dağıttıklarını kaydeden Özkan, “Hepimizin çocukluk dönemlerinde afiyetle yediği ekmeğin üzerine sürülen salçayı bugün gündeme getirmek istedik. Çocuklarımıza sağlıklı beslenme konusunda alışkanlık kazanmaları için yardımcı olmaya çalıştık. Yanında da milli içeceğimiz olarak tabir edilen ayranı sunduk’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X