Öğrencilere verginin önemi anlatılıyor

Bursa Vergi Dairesi, 27’ini Vergi Haftası’nda çok sayıda etkinliğe imza attı.

Öğrencilere verginin önemi anlatılıyor

Başkan Nuri Karakaş, ilk, orta ve lise öğrencilerini okullarda ziyaret ederek, vergi konusunda bilgilendirici konuşmalar yaptı. Ayrıca vergi bilincini oluşturmaya yönelik olarak hazırlanan videolar öğrencilere izlettirildi. Bursa Vergi Dairesi Başkanı Karakaş, son olarak, Osmangazi Şehit Jandarma Er Halim Çimen İlkokulu’ndaki programa katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile okula ismini veren şehidin ağabeyi Selami Çimen’in de hazır bulunduğu etkinlik kapsamında, ‘Vergi’ konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, eserlerin sergilendiği serginin de açılışı yapıldı.

ÇOK ANLAMLI VE ÖNEMLİ

Bursa Vergi Dairesi Başkanımız Nuri Karakaş, burada yaptığı konuşmada, vergi bilincinin küçük yaşlarda başlamasının ve bu dönemde benimsenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. İlköğretim okulunda böyle bir etkinliğin yapılmasının çok anlamlı ve önemli olduğunun altını çizen Karakaş, buradaki öğrencilerin ileride doktor, mühendis, işadamı olarak vergi ödeyeceğini kaydetti.

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Resim yarışmasında birinci olan Barış Dönmez, ödülünü Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş’ın elindenr alırken, şiir dalında birinci olan öğrenciye ise ödülünü Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya verdi. Ödül töreninin ardından ilkokul öğrencilerinin hazırladıkları ‘Vergi’ konulu resim ve afiş sergisinin açılışı yapıldı, ardından velilerin katkısıyla hazırlanan kokteyle geçildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X