Öğrencilerin ‘Anadolu’su yerli elektrikli araçlara örnek olacak

Uludağ Üniversitesinde (UÜ) mühendislik eğitimi alan öğrenciler tarafından tasarlanan ve geliştirilen elektrikli otomobil projesi “Anadolu”, yerli otomobil üretiminde örnek olmayı amaçlıyor.

Öğrencilerin ‘Anadolu’su yerli elektrikli araçlara örnek olacak

UÜ’den yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından 13’üncüsü düzenlenecek “Efficiency Challenge Electric Vehicle-Alternatif Enerjili Araç Yarışları”na katılmaya hazırlanan UÜ Elektromobil Topluluğu, geliştirdikleri elektrikli araç projesi “Anadolu” ile bu yıl derece elde etmeyi planlıyor.

 

Önceki yıl yarışmaya 4 ayda tasarladıkları B16 isimli araçla katıldıklarını ve 22. olduklarını belirten topluluk başkanı Veysel Muhammed, “Anadolu” ile bu yıl derece elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Muhammed, tamamen gönüllü mühendislik öğrencilerinden oluşan bir topluluk olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

 

“Aracımızı önden çekişli, 4 tekerli, 2 kapılı ve spor konseptinde tasarladık. Aracımızın motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, araç kontrol sistemi gibi parçalar elektrik-elektronik ekibi tarafından üretilecek. Karbon elyaf gövde, alüminyum şasi ve diğer parçalar mekanik ekip tarafından tasarlanıp, üretilecek. Aracımızı en iyi performans ve yerlilik şartını sağlayacak şekilde üretmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda edindiğimiz bilgi ve birikimi üniversite ve sanayi iş birliği ile yerli elektrikli otomobil üretiminin sürdürülebilir olmasında kullanmayı amaçlıyoruz.”

 

Anadolu için halen sponsorluk desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Muhammed, bugüne kadar projeye destek verenlere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X