Öğrencilerin karne hediyesi Bozbey’den

Nilüfer Belediyesi bu yıl da devlet okullarındaki başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirdi. Nilüfer Belediyesi’nin 2005 yılında başlattığı ve bugüne kadar toplam 6 bin bisikletin dağıtıldığı ‘En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nin 12’ncisi İhsa

Öğrencilerin karne hediyesi Bozbey’den

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü “En Çalışkan Kim?” projesi kapsamında ilçedeki 91 ilk ve ortaokulda eğitim gören en başarılı 500 öğrenciye bisikletleri,  kask ve dizlikleriyle birlikte verildi. 

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi. Bozbey, “Bir sene boyunca derslerine çalışan, derslerine çalışmakla birlikte sosyal ve kültürel aktiviteleri birlikte yürüten Nilüferli öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin en çalışkanları da bisiklet almaya hak kazandı” dedi. 

Bisikletin en çevreci ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Mustafa Bozbey, bisiklet dağıtımıyla birlikte çocuklara bu bilinci aşılamak istediklerini kaydetti. Bozbey, “Bisiklet bugün dünyada ulaşım amaçlı kullanılıyor. Çünkü yakıtı yok ve çevreci, çünkü dünyayı yeterince kirletiyoruz. Kirletmeme konusunda duyarlılığımızı ortaya koymak zorundayız. 12 yılda 6 bin civarında bisiklet dağıttık ama çocuklarımızdan isteklerimiz var; bisikleti kullanırken bisiklet yollarında kullanmalarını istiyoruz. Bisikletlerini kullanırken mutlaka kasklarını, dizliklerini takmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın bunlara önem vereceğini, ailelerimizin de bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X