Öğrencilerin kitap sevinci

Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği’nin ilçe ve köylerdeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini yazarla buluşturma projesi devam ediyor.

Öğrencilerin kitap sevinci

Dernek, geçtiğimiz günlerde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla Mehmet Akif İlk ve Ortaokulu, Mevlana İlkokulu ve Balibey İlkokulu öğrencilerini kitapla ve yazarla buluşturdu. 

Çocuk kitapları yazarı ve Patikalar dergisi dil denetmeni Nadide Utku’nun yazdığı İncili Nine, Masal Rüzgârı, Müzedeki Sandık, Ay Kapısı, Bukalemun Buki, Ağaç Evi ve Oyuncak Ülkesi kitapları öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Utku, miniklerle sohbet etti. 

Etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, “Üç yıldır bu projeyi çeşitli okullarda uyguluyoruz. Çalışmaya destek veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a, bizi misafir eden okul müdürleri Mustafa Güneş, Selim Maçan, Halil Yörük’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’yle diğer eğitimcilere teşekkür ederiz” dedi. 

OKUMAYA TEŞVİK…

Proje sayesinde bin öğrenciyle buluştuklarını kaydederek, Nadide Utku’ya çabalarından ötürü teşekkür eden Şimşek, “Amacımız daha çok kitap okumak ve okutmak, öğrencileri bu yönde teşvik etmek” dedi. 

Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Eren de konuşmasında “Elimizden geldiğince bu değerli çalışmalara destek verip öğrencilerimizin daha çok kitapla buluşmasını sağlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X