Öğrencilerin tatbikat heyecanı

Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ve Yıldırım İnsani Yardım Arama ve Kurtarma Derneği’nin gerçekleştirdiği temel afet bilinci eğitimi ve tatbikatının ilki Hasan Ali Yücel İlkokulu’nda yapıldı.

Öğrencilerin tatbikat heyecanı

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özmen, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel ve Kurmay Albay Resul Fikir’in de katıldığı uygulamalı eğitimde deprem ve yangın tatbikatı yapılarak, öğrencilere bu durumlarda neler yapılması gerektiği anlatıldı. Kurtarma aracının da tanıtıldığı tatbikat, teorik eğitim çalışması ile devam etti.

Teorik eğitimin ardından öğrencilere, yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Temel afet bilinci eğitimi ve tatbikatı Gülhanım Karasu, Şehit Jandarma Selahattin Çırak, Yunus Emre, Balabanbey Dörtçelik ve Akıncı Türk İhsan Dikmen İlköğretim Okullarında devam edecek.

 

‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ’

 

Sivil savunmanın önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın, zararı minimuma indireceğini belirterek “Doğal afetlerden en az etkilenmenin yolu bireysel bilinçlendirmeden geçiyor” dedi. 

Depremlere karşı diğer tedbirleri de sürekli gözden geçirdiklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Mahalle konaklarımızda bulunan deprem odalarıyla olası depremlerde acil müdahale konusunda hazırlıklıyız. Vatandaşlarımızı da çeşitli programlarla depremle yaşama konusunda bilinçlendirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X