Öğrencilerin zooloji merakı

Bursa’da ortaokul öğrencileri Zooloji Müzesi’ni ziyaret etti. Çocuklar, günlük hayatta karşılaşamayacakları bir çok hayvanı yakından görme heyecanı yaşadılar.

Öğrencilerin zooloji merakı

Özel okulun 6’ıncı sınıf öğrencileri Uludağ Üniversitesi Zooloji Müzesi’ni ziyaret etti. UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde kurulan ve 145 metre kare alanda 2500 civarında örneğin sergilendiği müzede öğrenciler bütün türleri yakından inceledi. Böcek, kuş, iskelet, memeli hayvanlar, kurbağa ve sürüngen koleksiyonlarının yer aldığı müzede öğrenciler bütün canlılar hakkında müze yetkilisinden bilgi aldı.

 

Doğal hayatın bir parçası olan ancak günlük hayatta karşılaşamayacakları birçok hayvanı yakından görmenin heyecanını yaşayan öğrenciler yaklaşık iki saatlik zaman dilimini müzede incelemesiyle geçirdi.

Müze turu sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler öğretmen eşliğinde gerçekleştirilen programın kendileri için oldukça öğretici geçtiğini ve çok farklı türler hakkında bilgi edindiklerini söylediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X