Öğrencinin veliye maliyeti 159 TL

Velilerin bu yıl eğitim harcamalarını geçen yıla oranla ortalama yüzde 12,7 zamlı yapmaya başladığını söyleyen Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, gelir düzeyi düşük ailelere devlet desteği yapılması gerektiğini ifade etti.

Öğrencinin veliye maliyeti 159 TL

SADULLAH ORGAN

 

Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezinin (EBSAM) öğrencilerin okula başlangıç masrafları ile veliye maliyetini araştırdığını belirten Sinan Aktaş, “Araştırmaya göre, okul öncesi eğitime kayıt olan bir öğrenci için başlangıç masrafı olarak ortalama 485 TL, ilkokula başlayan bir öğrenci için 680 TL, ortaokula başlayan bir öğrenci için 705 TL, ortaöğretime başlayan bir öğrenci için ise 775 TL harcama yapılması gerekiyor” dedi.

DESTEK İSTEDİ

Okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretimin sonuna kadar olan eğitim sürecinde, öğrencinin velisine maliyetinin ise aylık ortalama 159 TL olarak yansıdığını belirten Başkan Aktaş, “Bu rakama kantin-yemekhane ve servis ücretleri de eklendiğinde veliler büyük bir eğitim maliyetinin altına girmiş oluyor. Çocuğu ilköğretime giden memurlar için, maaşlarında yer alan 6 yaş üstü çocuk yardımı en az 159 TL’ye çıkarılmalıdır. Gelir düzeyi düşük olan ailelere ise, ilköğretime giden her çocuğu için devlet en az 159 TL yardım yapmalıdır” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X