Öğrenmenin yaşı yok

Okuma-yazma bilmeyen Roman kadınlar, valiliğin desteğindeki ‘Okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında ders alıyor. Projeye Roman kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenmenin yaşı yok

Valiliğin desteğiyle başlatılan ‘Okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ adı verilen proje kapsamında 120 Roman kadını okuma- yazma öğreniyor. İlk ders zilinin çalması ardından sınıfları dolduran kadınlar, öğretmenlerinin yazdıklarını okuyarak defterlerine not ediyor. Öğretmenlerin kadınlarla tek tek ilgilendiği kursta en dikkati çeken kişi 6 çocuk ve 11 torun sahibi olan 70 yaşındaki Türkan Özçalışkan oldu. Azmiyle genç öğrencilere taş çıkaran Özçalışkan, ‘Okuma-yazma öğreniyorum. Bir haftadan beri okula geliyorum. Hiç olmasa okumayı yazmayı öğrenmek istedim’ dedi.

Kursa devam eden diğer öğrencilerden 68 yaşındaki Sevim Yatık ise ‘Bu yaşıma kadar elime defter, kalem almamıştım. Okumayı öğrenmeyi çok istiyordum’ derken, 60 yaşındaki Meryem Yücalır ise engelli çocuğuna ilaç verirken ilaç isimlerini bilmediği için zorlandığını ve bu nedenle okumayı öğreneceğini ifade etti.

‘GEREKİRSE ÜNİVERSİTE OKUYACAKLAR’

Kursa gelen kadınların başarılı olduğunu ifade eden Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, kadınların heyecanlı olduklarını söyledi. Eğitim seviyesinin yükselmesi gerektiğini ifade eden Özçimen, ‘Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ kampanyasını devam ettiriyoruz. Valimizin desteğiyle açılan bu kurslara yoğun ilgi var. Hedefimiz 250 Roman ablamıza okuma-yazma öğretmek. Eğitim düzeyimizi yükseltmemiz gerekiyor. Okumaya devam etmek isteyenleri sadece ilk okulu bitirmelerini değil, ortaokul, lise ve gerekirse üniversiteyi bitirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapacağız’ diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X