Öğretim görevlilerinden anlamlı kermes

Uludağ Üniversitesi öğretim görevlileri, 8 yıldır farklı bir organizasyona imza atıyor.

Öğretim görevlilerinden anlamlı kermes

‘Tek Bilek’ adını verdikleri kermesle her ay bir araya gelen UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik ve idari kadrosu, kendi hazırladıkları yiyecekleri para ile satın alıyor. Kermeste toplanan paralar ise bölüm öğrencilerine burs olarak dağıtılıyor.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında düzenlenen 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk kermesi ilgi gördü. Öğretim görevlileri, evlerinde kendi hazırladıkları yiyecek ve içecekleri satın alarak eğitime katkıda bulundu.. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, dekanlar, öğretim görevlileri ve çok sayıda idari personelin katıldığı kermeste hazırlanan yiyecekler belli bir ücret limiti

olmaksızın satışa çıkarıldı.

Tekstil Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Nevin Karahan, bu organizasyonun tam 8 yıldır her ay ara vermeden gerçekleştirildiğini açıkladı. Organizasyonda öğretim görevlileri ve idari kadronun kendi evlerinde hazırladıkları yiyecekleri yine kendilerinin satın aldığını kaydeden Karahan, “Kendi içimizde veya gelen misafirlerimize yaptığımız bu yiyecek ve içecekleri kermes mantığı ile satıyoruz. Çok cüzi ücretler alıyoruz. Bu faaliyetimiz tamamen gönüllülük prensibine dayanıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X