Öğretmene saldırıya ortak tepki

Yıldırım 75. Yıl Mahallesi’nde bir kadın öğretmen, okul bahçesinden çıkması için ikaz ettiği öğrencinin annesi tarafından darp edildi. Dün okul bahçesinde toplanan veliler ve öğrenciler, darp edilen öğretmene sahip çıktı.

Öğretmene saldırıya ortak tepki

SEYİT GÜNDOĞAN

 

75. Yıl Mahallesi’ndeki Mustafa Necati İlkokulu’nda geçen Cuma günü  meydana gelen olayda, İngilizce öğretmeni Gamze Kaya, veli Güley A. tarafından darp edildi. Okulda 5 yıldır görev yapan Gamze Kaya, nöbetçi öğretmen olduğu gün, okula çocuğunu getiren Güley A’yı okul bahçesinden çıkması konusunda uyardı ve bu yüzden de aralarında tartışma çıktı. Güley A., biranda saçından çektiği öğretmene vurdu. 

Bu saldırıya diğer öğrenci velileri ve öğretmenler ile sendikalar tepki gösterdi. Yapılan saldırıyı yaptıkları basın açıklamasıyla protesto eden ve pankart açarak açıklama yapan veliler, ‘Öğretmenimize saldırıda bulunuldu. Böyle bir olayın yaşanmasını kınıyoruz’ dediler.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Yaşanan saldırı sonrasında Bursa’daki 4 eğitim sendikası ortak açıklamaya imza attılar. Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 nolu şubeler, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Şube başkanları adına açıklamayı yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Türkoğlu, “Bir öğretmenimize yönelik bu saldırı aslında bütün eğitim camiamıza bilime ve geleceğe yapılmış bir saldırıdır. En ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu saldırı kamu görevlilerinin sistemli bir şekilde itibarsızlaştırma çalışmalarının bir sonucudur. Bütün yetkilileri artık daha ciddi tedbir alma konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

VELİDEN ŞİKAYETÇİYİM

Yaşadığı saldırıyı anlatan Öğretmen Gamze Kaya, ‘Velilere okul bahçesinin dışına çıkmaları konusunda uyarıda bulunuyorduk. Çocuklarımızın güvenliği ve bana verilen görev olduğu için bunu yapıyordum. O esnada bir veli bana hakaretler etmeye başladı. Daha sonra okulun bahçesinden çıktı. Etrafımda bir sürü veli ve öğrencilerim vardı. Bahçenin dışında da hakaretlerine devam etti. Önce cevap vermek istemedim, kendisi susmayıp devam edince, bende kendisine bu şekilde konuşamayacağını söyledim. Saçıma yapışarak, çeneme vurdu. Bana şiddet uygulayan veliden şikayetçiyim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X