Öğretmene saldırıya tepki

Eğitim sendikaları, geçtiğimiz Perşembe günü Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Engelliler İş Okulu’nda bir öğrencinin bıçakla bayan öğretmene saldırmasına tepki gösterdi.

Öğretmene saldırıya tepki

Okul önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir Sen yöneticileri saldırıyı kınadı. Eğitim sendikaları adına konuşan Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, öğretmenlerin veli veya öğrenci şiddetine maruz kalma olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, eğitimin güvenli ortamlarda yapılması gerektiğini söyledi. 

İki hafta önce de Nilüfer ilçesindeki bir iş okulunda hamile bir öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklandığını hatırlatan Türkoğlu, “Bu olayın ardından, Hacı Mehmet Zorlu Engelliler İş Okulları’nda yaşadığımız son olay da Bursa’da eğitim ortamlarının ne kadar güvensiz olduğunun açık bir göstergesidir. Tedbirler arttırılmalı, öğrenci örgün eğitim dışında tedavi edilmeli ve okullara yeteri kadar güvenlik görevlisi tahsis edilmelidir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X