Öğretmenler iş bıraktı

3 sendikaya üye öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı`nın müdür atamalarına ve önümüzdeki günlerde uygulanacak rotasyon uygulamasını protesto etmek amacıyla 1 günlük iş bıraktı.

Öğretmenler iş bıraktı
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası tarafından yurt genelinde, okullardaki bazı müdürlerin görevden alınması ve uygulanması düşünülen rotasyon çalışmasını protesto etmek için düzenlediği 1 günlük iş bırakma eylemine Bursa’dan da destek geldi.
 
İş bırakan öğretmenler Kent Meydanı ve Setbaşı’ndan Şehreküstü Meydanı’na yürüdü. Burada, toplanan öğretmenler, halay çekip slogan attılar.
 
“MİLLİ EĞİTİMİ ÇİFTLİĞE ÇEVİRDİLER”
 
Eylemde konuşma yapan Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, ülke genelinde yaşanan tasfiye sürecinin Bursa’da devam ettiğini belirterek, buna izin vermeyeceklerini söyledi.
 
Bursa eğitiminin hallaç pamuğu gibi olduğunu kaydeden Türkoğlu, “Bursa milli eğitimini çiftiliğe çevirmişler. Emniyet müdürlüğüne, bizim Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girmememiz için talimat verilmiş. Bize ait olan yere hakkımız olarak gireceğiz. Eğitimin sorunlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde değil de nerede konuşacağız” dedi.
 
“ROTASYON TÜM ÖĞRETMENLERİ VURACAK”
 
Eğitim-Sen Şube Başkanı Güney Özkılınç da, eyleme katılmamaları için öğretmenlerin tehdit edildiğini kaydederek, sadece atanan müdürler için değil, rotasyon çalışmaları ve özlük hakları içinde eylem yaptıklarını söyledi.
 
Okullarda tüm öğretmenlerin aynı hakları ve ücreti aldığını ifade eden Özkılınç, “Eğitim-Bir Sen üyelerine de sesleniyorum. Sendikalara üye olun, iktidar yandaşı kuruluşlara değil. Bu rotasyon çalışmaları tüm öğretmenler gibi sizleri de vuracak. Bursa’da 28 bin eğitim çalışanı var. Bin 400’ünü müdür yaptılar. Kalan eğitim çalışanlarının hepsi öğretmen odalarında, okulda aynı şartlarda çalışacak. Eğitimciler kazanılmış haklarının ellerinden alınacağına inanmıyor ama kazanılmış hak dik durulmaz, mücadele edilmezse geri alınır” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından eylem sona erdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X