Öğretmenlere arsa sahibi olma fırsatı

Çalımlıoğlu Gayrimenkul, Türk Eğitim Sendikası Bursa 2 No’lu Şube’ye üye öğretmenlere uygun şartlarda arsa sahibi olma şansı sundu. Şirket, sattığı araziyi belirlenen sürelere ve kar oranlarına göre geri alma garantisi de verdi.

Öğretmenlere arsa sahibi olma fırsatı

ASLIHAN AYDIN

Çalımlıoğlu Gayrimenkul AŞ ile Türk Eğitim Sendikası Bursa 2 No’lu Şube aralarında önemli bir anlaşmaya imza attılar. Buna göre, sendikaya üye öğretmenler 0,97 faiz oranı ve 36 aya varan vade fırsatı ile arazi sahibi olabilecekler. 

Çalımlıoğlu Gayrimenkul’ün FSM Bulvarı üzerindeki Corner İş Merkezi’ndeki ofisinde önceki gün gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Çalımlıoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, “26 yıllık deneyimimizle geldiğimiz noktada, yapacağımız güzel şeyler varsa dün de durmadık, bugün de durmayacağız. Fayda vereceğimiz, katma değer sağlayacağımız bütün işlerde olacağız” dedi. Memurların yatırım yapmakta zorlandıklarının altını çizen Çalımlıoğlu, “Bugün bir daire veya büyük bir metropolde bir arazi/arsa çok pahalı. Bankalar açısından bakıldığında faiz oranları da çok yüksek. Bu yüzden kendi öz sermayemiz ile yaptığımız yatırımları faydalı bir iş yapabilmek adına, 0,97 faiz oranı ile sendikamıza avantajlı bir şekilde 3 yıl sabit ödeme ile vermeyi taahhüt ettik” diye konuştu. 

ÜRETİMİ OLMAYAN TEK ŞEY

Sendika üyesi öğretmenlere avantajlı bir şekilde arazi satışı yapacaklarını dile getiren Çalımlıoğlu, “Ama istenildiğinde geri almayı da taahhüt ediyoruz. Bugüne kadar vadeli bir şekilde ev veya otomobil verildi, toprak verilmedi. Kar ettirme mantığı ile bu işe girdik. Amacımız toplumun temel taşlarından biri öğretmenlerimize fayda sağlamak” ifadesini kullandı. Geleceğin güvence altına alınması için doğru yatırımlar yapılması gerektiğine işaret eden Çalımlıoğlu, şöyle devam etti: “Eğer gelecek kaygısı taşıyorsanız ve konumuz yatırımsa üretimi olmayan bir şeye yatırım yapın. Sürekli nüfus artıyor. Bu noktada toprak, en önemli yatırım olarak karşımıza çıkıyor.”

4 BİN 100 ÖĞRETMEN FAYDALANACAK

Türk Eğitim Sendikası Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu alanda ilk defa böyle bir sözleşmeye imza atıldığını söyledi. Yalnızca ücret sendikacılığı yapmadıklarını ve sadece sorun olduğunda var olan bir sendika olmadıklarını savunan Türkoğlu şöyle devam etti: “Temsil ettiğimiz kesimlerin hak ve menfaatlerini korumak, onlarla birlikte oluşturduğumuz güç ile kazanımlar elde edebilmeleri adına da çeşitli anlaşmalar yapmak gibi bir geleneğimiz var. Öncelikle 4 bin 100 üye öğretmen anlaşma kapsamına alındı.”

KÜÇÜK TASARRUFLARLA ARSA SAHİBİ OLUNACAK

Bir kamu çalışanının 30 yıl çalıştıktan sonra emekliliği geldiğinde basit bir ev satın almasının mümkün olmadığını ifade eden Türkoğlu, şu bilgileri verdi: “Ama bundan 20 yıl önce emekli olunduğunda ev alınabiliyordu. Bu nedenle geleceğe daha güvenli bakmak için küçük küçük tasarruflarla ileriye doğru yatırım yapmanın aracı ne olur diye konuşurken Harun Çalımlıoğlu ile tanıştık. Arsa türünde gayrimenkullere, garantili bir şekilde öğretmenlerin küçük tasarruflarla sahip olması için bir sözleşme yapmayı uygun bulduk.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X