Öğretmenlere geri dönüşüm eğitimi

Nilüfer Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik “Geri kazanım, çevre ve doğru atık” konulu eğitim düzenledi.

Öğretmenlere geri dönüşüm eğitimi

Eğitime Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve  Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Bozbey, çevrenin korunması ve geri dönüşümün önemine dikkat çekerek  ‘Ne kadar bilinçlenirsek, dünyamızın geleceği için o kadar katkı sunarız’ ifadelerini kullandı. 

Çevre bilincinin artmasında öğretmenlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Sizler gibi yeni nesilleri geleceğe hazırlayan, kilit noktadaki eğitimcilerle geri kazanım ve çevre konusunda işbirliği yapmak çok önemli” dedi. 

2006’dan beri çevre gezileriyle desteklenen eğitimlere 2014’te toplam 35 okuldan 2 bin 190 öğrencinin katıldığını belirten Başkan Bozbey, Nilüfer’deki okullarda 2009 yılında başlatılan atık yağ toplama yarışmasının da sürdürüldüğünü söyledi. 

Bozbey, okullar, muhtarlıklar ve Nilüfer Belediyesi  binalarında bulunan atık yağ bidonlarında  2014 yılında 162 ton atık yağ, 10 milyon 365 bin 940 kilogram da geri kazanım topladığını kaydetti.  

Başkan Bozbey, verdikleri hizmetle geri dönüşüme kazandırılan kağıt miktarının yaklaşık 115 bin yetişkin çam ağacının Nilüferliler tarafından kurtarılması anlamına geldiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X