Öğretmenlere sert müdahale

Başkent’te yürümek isteyen Eğitim-İş üyelerine polis müdahale etti. 100 fazla kişi gözaltına alındı, çıkan arbedede yaralananlar oldu.

Öğretmenlere sert müdahale

Ankara’da Eğitim-İş üyeleri Tandoğan’dan Kızılay’a yürümek istedi. Polis, biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Başkanın da aralarında bulunduğu 100’den fazla sendika üyesi gözaltına alındı. Çıkan arbedede yaralananlar oldu.

Tandoğan Meydanı’ında, Eğitim-İş üyeleri Muğla’nın Yatağan ilçesinde başlattıkları ‘Laik Eğitim ve Emeğe Saygı’ yürüyüşü dolayısıyla bir araya geldi. 

Kızılay Meydanı’na yürümek isteyen Eğitim-İş üyeleriyle polis arasında arbede yaşandı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan sendika üyelerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahaleye rağmen dağılmayan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve 100’den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

UYARIDA BULUNULMADI

Sağlık kontrolünden geçirilen ve emniyette ifade için tutulan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, polisin uyarıda bulunmadan müdahale ettiğini söyledi. 

Balık, “ Polis hiçbir uyarıda bulunmadan TOMA’larla ve gaz bombalarıyla saldırdı. Grubu tepeden tırnağa ıslattı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden hepimizi ıslattı. Hiçbir uyarı yapılmadı. Tek suçumuz vatanımızın bütünlüğünü savunmak, hırsıza karşı koymak. Öğretmenlerimizin ve memurlarının haklarını savunmak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X