Öğretmenlere TÜBİTAK araştırma projeleri yarışması tanıtıldı

Çanakkale’de, ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmenlere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) araştırma projeleri yarışması hakkında seminer verildi.

Öğretmenlere TÜBİTAK araştırma projeleri yarışması tanıtıldı

Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndaki seminerde, ortaöğretim öğrencilerinin katılabildiği araştırma projeleri yarışması hakkında bilgilendirme yapıldı.Strateji Geliştirme Bölümü Ar-Ge Birimi öğretmenleri ile merkez ve ilçelerdeki okullardan 160 öğretmenin katıldığı seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Çanakkale’de ortaöğretim öğrencilerinden, öğretmenlerin rehberliğinde nicelik ve nitelik olarak önemli TÜBİTAK projeleri beklediğini söyledi.Eğitimcilerin yarını nasıl görmek istiyorlarsa bugünün öğrencilerini öyle yetiştirme görevinde bulunduğunu anlatan Memiş, “Projelerin çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini ortaya koymaları noktasında çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Geleceğin bilim insanları bu projelerde ve yarışmalarda kendine özgü fikirler geliştiren öğrenciler arasından yetişecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X