Okan Üniversitesi kaliteli eğitimde iddialı

Geçen yıl Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni hayata geçirerek önemli atılımlarda bulunan Okan Üniversitesi, 2015-2016 Akademik Yılı’na da Amerika’ya üniversite ve Tuzla’ya yeni Araştırma Hastanesi gibi iddialı eğitim hamleleriyle girmeye hazırlan

Okan Üniversitesi kaliteli eğitimde iddialı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Eğitim kurumları yeni akademik yıl hazırlıklarına başlarken, İstanbul’da rehberlik uzmanlarıyla buluşan üniversitelere doğru tercihe dikkat çekiyor. 

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Okan Üniversitesi farklı illerden yaklaşık 600 rehberlik öğretmenini ağırladığı etkinlikte, yeni yatırımlarını açıkladı. 

2015-2016 Akademik Yılı’nda eğitime başlaması planlanan Miami’deki Okan International University’ni hayata geçirmeye hazırlanan Okan Üniversitesi, ayırıca Tuzla’da 260 yatak kapasiteli tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. ‘Anadolu Rehberleri Buluşuyor etkinliğinde Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, 550 rehber öğretmene tercih dönemi öncesinde üniversite, bölümler, burslar ve kampüs yaşamı hakkında bilgi verdi. Etkinliğin ardından basın toplantısı düzenleyen Okan, okullardaki eğitim kalitesinin önemine vurgu yaptı. 

KALİTELİ EĞİTİM

Toplantıda üniversite ve yeni yatırımları hakkında bilgi veren Okan, 1999 yılında 85 öğrenci ile başladıkları eğitim yolculuğunda şu anda 18 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. 

Bu yıl 3 bin 750 öğrenci mezun ettiklerini, kontenjanlarla bu sayının 5 bin 550 civarinda olduğunu vurgulayan Okan, “Önümüzdeki yıl 20 bin öğrenciyi geçeceğiz. Ünivesite, gençleri entelektüel birikim sağlamaları, spor yapmaları ve öğrenci kulüpleri sayesinde çeşitli faaliyetlerle kendini geliştirmelerini sağlamalı. Bizim için kaliteli eğitim önemli” diye konuştu.

  

AMERİKA’YA ÜNİVERSİTE

Bu yıl çok büyük bir atak yaptıklarını kaydeden Okan, “Miami’de Amerikan kanunlarına uygun bir üniversite kurduk. 15 Mayıs’ta açılışını yaptığımız ve 2015-2016 Akademik Yılı’nda eğitime başlaması planlanan Miami’deki Okan International University fark yaratacak. Sadece Türkiye’den değil dünyadan öğrenci alacak” dedi. 

260 YATAKLI ARAŞTIRMA HASTANESİ

Geçtiğimiz yıl Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini açarak sağlık eğitiminde çıtayı yükselttiklerine dikkat çeken Okan, “Bu yıl, Tuzla’da, önümüzdki sezona yetiştireceğiz, 260 yataklı bir araştırma hastanesi yapıyoruz. Bu hastane hem bölgeye fayda sağlayacak hem de öğrecilerimizin pratik deneyimlerini arttıracak” dedi. 

VİZYON ÖNEMLİ

Okan Üniversitesi’ndeki imkanların ve fiziki şartların devlette olmadığının altını çizen Okan, “Öğrenciler tercih yaparken üniversiteleri çok iyi araştırmaları gerekiyor. Okan Üniversitesi her yıl çıtasını yükseltiyor. Spor kompleksleri, restoranlar, derslikler, kütüphaneler, öğrenci yurdu. Yeni bir öğrenci yurdu yapıyoruz kız-erkek 350 kişilik. Toplam öğrenci yurt sayımızı 1500’e çıkıyor” dedi.

İLK TERCİHTE YÜZDE 50 BURS İMKANI

Okan, toplam öğrenci sayısının yüzde 97’sinin farklı oranlarda burslardan yararlanmasını sağladıklarını belirterek, öğrencilere  ilk üç tercihlerinde Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde ilk tercihe yüzde 50, ikinci tercihe yüzde 40, üçüncü tercihe ise yüzde 30 tercih bursundan da yararlanma imkanı sağladıklarını kaydetti. 

HAPPY LİFE PROGRAMI

Okan, Okan Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye’de ilk kez uygulanan Kariyer ve Yaşam Programı kapsamındaki “Happy Life” programı ile golften Latin danslarına, satrançtan tenise kadar farklı branşlara yönelik derslere katıldıklarının altını çizerek, “Sergi ve etkinliklere katılım gibi sosyal aktivitelerin de değerlendirildiği “Happy Life” programını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler, iş hayatına daha sosyal ve özgüvenli şekilde başlıyorlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X