Okçulukta Ecem 25, Mete 29. oldu

Milli sporcularımız, birinci turda mücadele etmeyi başardı.

Okçulukta Ecem 25, Mete 29. oldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden milli okçularımız Yasemin Ecem Anagöz ile Mete Gazoz birinci tura yükseldi.


Rio de Janeiro kentinde karnavalların yapıldığı Sambodromo adlı alanda gerçekleştirilen kadınlar klasik yay sıralama müsabakalarında Yasemin Ecem Anagöz 72 okta topladığı 638 puanla 25’inci sırayı aldı.


Bu sonucun ardından Yasemin Ecem, çarşamba günü yapılacak ilk tur mücadelesinde Polonyalı Karina Lipiarska-Palka ile eşleşti. Erkekler klasik yay sıralama müsabakalarına çıkarak Rio 2016’da sahne alan ilk Türk sporcu olan Mete Gazoz ise, 72 okta topladığı 661 puanla 29. sırayı elde etti. Mete Gazoz’un yarın yapılacak ilk tur müsabakasındaki rakibi ise Fransız Pierre Plihon oldu.

Kim Woo-jin’den dünya rekoru

Güney Koreli sporcu Kim Woo-jin, erkekler klasik yay sıralama müsabakalarında elde ettiği 700 puanla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın ilk dünya rekoruna imza attı. Kim, vatandaşı Im Dong-hyun’un 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda kırdığı 699 puanlık 72 ok rekorunu eline geçirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X