OKİM 236 kişiyi iş sahibi yaptı

Osmangazi Belediyesi, iş arayıp da bulamayan gençler için 4 ay önce faaliyete geçirdiği OKİM sayesinde 236 kişiye istihdam imkanı sağladı.

OKİM 236 kişiyi iş sahibi yaptı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Osmangazi Belediyesi bünyesindeki Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM) 4 ay da 236 kişinin iş sahibi olmasına aracılık etti. Belediyenin meclisi salonunda, OKİM sayesinde işe kavuşan vatandaşlarla buluşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, istihdama katkı sağlamak, vatandaşların iş ihtiyacını işverenlerin de eleman ihtiyacını karşılamak için 6 yıldır çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. Çalışmalar çerçevesinde İŞKUR, KOSGEB ve BUTGEM ile çeşitli protokoller yaparak, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü olduklarını belirten Dündar, bu çalışmalar neticesinde 600’den fazla vatandaşın iş imkanına kavuştuğunu kaydetti. 

OKİM BİN 635 VATANDAŞA ULAŞTI

Belediyelerin iş kapısı olarak görüldüğünü ve kendilerine en çok talebin iş ile ilgili geldiğini vurgulayan Dündar, “Bu talepleri karşılamak için kendi istihdam merkezimizi kurarak yeni bir projeye başladık. 4 ay gibi kısa bir süredir hizmet veren OKİM ile bin 635 hemşehrimize ulaştık. Kendi alanlarında özgeçmiş oluşturan hemşehrilerimizden 236 kişiye istihdam sağladık. 152 firmamız da aradıkları elemanlara dair kayıt oluşturdu.

OKİM sayesinde iş arayan hemşehrilerimiz kendine uygun iş ilanlarını inceleyebiliyor, eleman arayan işverenlerimiz ise burada özgeçmiş oluşturan, iş talebi olan herkese ulaşabiliyor. OKİM, sadece iş veren ve iş arayanın giriş yaptığı sıradan bir kariyer sitesi değil, aynı zamanda kariyer konusunda da yönlendirme yapan bir zemin oldu. Bursa’da işsizlik yok, iş beğenmeyer var. Doğru iş-doğru işveren-doğru işçi, verimli ve mutlu istihdamın kapılarını açan, üretimi destekleyen en mühim unsurdur. Ciddi ve profosyonel bir çalışma yürütüyoruz. OKİM bu döngüyü sağlayan anahtar olacak. İstihdam firmalarımız Faveo ve Net Yönetim’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X