OKİM iş sahibi yapıyor

Osmangazi Belediyesi’nin, istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM) sayesinde iş arayanlar iş sahibi olmaya devam ediyor.

OKİM iş sahibi yapıyor

OKİM’e bu yılın Ocak ayında ise toplam 305 kişi iş müracaatında bulundu. İnternet üzerinden yapılan başvuru sayısı 70, kamu kurumunda çalışmak isteyen vatandaş sayısı 140, özel sektör de isteyip yönlendirilen vatandaş sayısı 75 olurken, bu başvurulardan 42’si iş başı yaptı.

İstihdam sektörleri arasında; güvenlik, fabrika-üretim operatörü, temizlik-çay servisi, ofis personeli, satış destek personeli, hasta kayıt kabul, tekstil üretim, ön muhasebe elemanı, kalite kontrol elemanı, CNC operatörü yer alıyor. Bursa’da istihdama çok ciddi katkı sağlayan OKİM, iş arayan vatandaşların başvuru formlarında belirttikleri nitelikler doğrultusunda eleman ihtiyacı olan kuruluşlara yönlendiriyor. Özel sektörün yanı sıra, belediye bünyesinde çalışma talebinde bulunanlar da kayıt altına alınıyor. Yapılan müracaatları, kayıt altına aldıktan sonraki tüm süreçleri de vatandaşla beraber yürüten OKİM çalışanları, her başvuruyu titizlikle takip ediyor. Ocak ayı verilerine göre yapılan 305 başvuru arasında 159 başvuruyla en fazla talebin kadınlardan geldiği anlaşılırken, OKİM’le kadınların istihdam oranının da arttığı belirtildi.

OKİM’in kapısını çalanlar arasında titiz takibiyle gerçekten ihtiyaçlara cevap veren birim olduğu konuşulurken, kadınların özellikle tercih sebebi olduğu anlaşıldı. Vatandaşın belediyeleri kendilerinden bir parça olarak gördüğünü ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OKİM ile her alanda vatandaşın yanında olduklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X