Oktay Çelik’ten ‘kanser sunumu’

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oktay Çelik, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın düzenlediği ve İstanbul’da gerçekleşen ‘Special Session On First Ladies’ Leadership On Cancer Control’ zirvesine katıldı.

Oktay Çelik’ten ‘kanser sunumu’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ‘Kanserle Mücadelede Hanımefendilerin Liderliği Özel Oturumu’nda, İslam ülkelerinin, İİT’ye üye ve gözlemci ülkelerin liderlerinin eşleri, sağlık profesyonelleri, bilim insanları, kanserle mücadele savunucuları bir araya geldi.

Etkinliği Bursa’dan davet edilen tek isim olan Op. Dr. Oktay Çelik, ülke genelinde özellikle Bursa da erken teşhis konusunda ileri teknoloji ürünleri sayesinde büyük adımların atıldığını, erken teşhis ile kanser vakalarının üçte birinin önlenebilir ve tedavi edilebilir vakalar olduğunu vurguladı. Kanserle mücadelede Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden çok daha iyi durumda olduğunun altını çizen Çelik, ‘Bizim için kanserin erken teşhis ve tedavisinde sevindirici olan bu durumun birçok islam ülkesinde bulunmaması üzücü bir durumdur’ şeklinde ifade etti. İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesinde ‘Kanserle Mücadelede Hanımefendilerin Liderliği Özel Oturumu’nun ardından ‘İstanbul Deklarasyonu’ yayınlandı. Deklarasyonda birçok islam ülkesinde, kanserle ilgili atılması gereken adımların olduğu gözlemlendi.  Oktay Çelik, deklarasyona katılan ve davet edilen yaklaşık 100 hekimden biri oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X