Okul bahçesine tel örgü

Karapınar’daki Şehit Polis İbrahim Akın Ortaokulu’nun bahçesinin bir cephesinde duvar bulunmuyor. Alan geçici olarak tellerle çevrilirken, bu durum birçok tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Okul bahçesine tel örgü

SEYİT GÜNDOĞAN

Karapınar Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis İbrahim Akın Ortaokulu görenleri şaşırtıyor. Çünkü bu okulun bahçesinin bir cephesinde duvar yok. Sadece tellerle çevrilerek geçici bir çözüm bulunmaya çalışılırken, bahçe duvarının olmaması hem bir çok tehlikeye hem de çocukların okuldan kolayca kaçmalarına davetiye çıkarıyor. 

ŞAHIS ARAZİSİNDE KALIYOR

Okulun etrafında metruk binaların da bulunması öğrenciler için tehlikeyi daha da arttırırken, veliler de bu soruna acilen çözüm bulunmasını ve okulun bahçe duvarının bir an önce inşa edilmesini istiyor. Bahçe duvarı olmaması nedeniyle çocuklarının güvende olmadığını belirten veliler, güvenliğin yanı sıra yaşları küçük de olsa öğrencilerin okuldan kaçmasından endişe ediyorlar. Okul idaresinin de bitişiğindeki arazinin imar planında okul alanı içinde kalmasına rağmen şahsa ait olması nedeniyle herhangi bir işlem yapamadığı ve bu konuda Yıldırım Belediyesi’nden bir çözüm beklediği öğrenildi. İdarenin bu alanın bir an önce kamulaştırılarak okul alanı içine alınıp hem bahçesinin genişletilmesi hem de duvar yapılması için girişimlerde bulunduğu ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadığı öğrenildi.

“EVLERE ŞENLİK BİR DURUM”

Konuyu değerlendiren Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu da, okulun bahçe duvarının olmaması nedeniyle kendilerine velilerden bir çok şikayet geldiğine dikkat çekerek, yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmeleri gerektiğini söyledi. Türkoğlu, “Giriş ve çıkışların kontrol edilmediği, teneffüslerde öğrencinin rahatlıkla okul dışına çıkabileceği bir kuruma okul demek mümkün değildir. Bu durumda okulun güvenliğini sağlamak da oldukça zordur. Böylesi bir duruma bu tarihte hem de şehir merkezinde rastlamak gerçekten şaşırtıcıdır. Bu olay evlere şenlik bir durumdur. Okulun çevresindeki metruk binalar nedeniyle tehlike iki kat artmaktadır. İmar sorunlarından kaynaklandığı söylenen bu durum bir an önce çözülmeli, okul bahçesi genişletilerek, bahçe duvarı inşa edilmelidir. Aksi takdirde üzücü bir olayla karşılaşmak an meselesidir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X