Okul binası bilmecesi

Çamlıca’da bulunan Ali Karasu İlkokulu’nun bitişiğine yapılan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan ek binanın ne olarak hizmet vereceği tam bir muamma.

Okul binası bilmecesi

SEYİT GÜNDOĞAN

İlk etapta ortaokul olarak planlanan ancak o bölgede bulunan Kadriye Solakoğulları İlköğretim Okulu’nun ortaokul olarak hizmet vereceğinin kararlaştırılmasının ardından binanın son anda İmam Hatip’e dönüştüğü konuşuluyor.  Ek binanın ne olarak hizmet vereceği ne veliler, ne de okul idaresi tarafından henüz bilinmezken, imam hatip olarak kullanılacağı duyumunu alan veliler ise karara bir hayli tepkili. Yeni binanın ortaokul olarak hizmet vermesini isteyen veliler, yetkililerin kararını bir kez daha gözden geçirmesini istiyor. 

BOŞ KALMASIN MANTIĞI İLE İMAM HATİP

Eğitimciler ise, bu durumun yanlış planlamanın bir sonucu olarak görüyor. Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık, binanın akibetinin belirsizliğinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanlış planlamasının bir sonucu olduğunu söyledi. Sarnık, “İhtiyaç doğru tespit edilmeden yapılan ek bina sırf boş kalmasın mantığı ile İmam Hatip yapılmaya çalışılması Milli Eğitim’in yaptığı planlamanın ne kadar yanlış olduğunun açıkça bir göstergesidir. O bölgede ortaokul ihtiyacını karşılayacak bir okul daha bulunduğu için, ek binanın civardaki diğer okullardaki imam hatip sınıflarını bir araya toplayacak bir İmam Hatip Okulu olmasını bir şey diyemeyiz. Ancak, diğer okullardaki imam hatip sınıfları devam eder de bu bina da İmam Hatip’e dönüşürse o zaman yanlış bir planlama olur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X