Okul duvarlarına ırkçı yazı yazıldı

Almanya’nın Dormagen kenti yakınlarındaki Hackenbroich’da, Burg İlkokulu ile am Leibniz Lisesi’nin duvarlarına ırkçı yazılar yazıldı. Yazılarla Türkler hedef alındı.

Okul duvarlarına ırkçı yazı yazıldı

“Türkler Alman olamaz”, “Türkler Öldürülecek” ve “Türkler domuzdur” gibi ifadelerin kullanıldığı  okulun duvarlarına Nazilerin sembolü olan gamalı haçlar da çizildi. Dormagen polisi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken, bu ırkçı saldırı ile 21 Aralık 2014 tarihinde Dormagen’da bir camiye yapılan ırkçı saldırı arasında ilişki olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

PEGİDA GÖSTERİLERİ

Öte yandan Almanya’da, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), tüm Türkiye kökenlileri, Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı ırkçı gruba karşı yapılacak gösterilere destek vermeye çağırdı. DİDF’in açıklamasında bugün başta Köln, Stuttgart ve Berlin olmak üzere değişik kentlerle ırkçı çevrelere karşı geniş katılımlı antifaşist eylemler yapılacağı ve kiliseler, sendikalar ve antifaşist örgütler tarafından katılım çağrısı yapılan eylemlere DİDF’e bağlı bölge derneklerinin de katılacağı bildirildi. DİDF açıklamasında ayrıca, “İnsanlık düşmanı ırkçılara karşı düzenlenecek antifaşist eylemlerde Türkiye kökenli göçmenler olarak bizler de zaman kaybetmeden yerimizi almalıyız’ denildi. 

AVRUPA İÇİN RİSK

Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı İslam karşıtı grubun uzantısı olarak Bugün Kölnde Kögida adıyla gerçekleştirilecek gösteriler, protesto edilecek. Irkçılık karşıtı gösterilere AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk de katılacağı belirtildi. AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, “Bizim burada milyonlarca insanımız var, bunların birçoğu hâlâ Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyor. Onları böyle bir tehlike karşısında yalnız bırakmamak bizim vazifemiz. Bu nefret söylemi Avrupa için risktir. Özellikle Almanya’nın bu nefret söylemlerine karşı daha ciddi tedbirler alacağına inanıyorum. Bizim vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinden biz endişe etmemeliyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X