Okul duvarlarına jiletli dikenli tel

Yıldırım’daki aynı bahçeyi paylaşan Adnan Menderes Ortaokulu ve Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu’nun, jiletli dikenli tel ile ayrılması şaşkınlıkla karşılandı. Hangi neden ve sebeple yapıldığı bilinmeyen bu uygulamadan hem veliler, hem öğrenciler, hem

Okul duvarlarına jiletli dikenli tel

SEYİT GÜNDOĞAN

Yıldırım’da Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde bulunan aynı bahçeyi paylaşan Adnan Menderes Ortaokulu ve Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılan bir uygulama görenleri hayrete düşürüyor. Bahçenin tam ortasına çekilen demirlerin üstüne jiletli teller döşenmesine kimse bir anlam veremiyor. Dönüşüm gerçekleşen tüm okullarda, öğrenciler aynı bahçeyi paylaşıyorsa demir kapılarla bölünüyor ancak demir kapının üstüne bir de jiletli tel ile ayrılması hem eğitimcilerin hem de velilerin tepkisini çekiyor.

 

ADALETSİZ BÖLÜŞÜM

Okuldaki tuhaflık bununla da kalmıyor. Toplam 3 bin 300 metrekarelik bahçe iki okul için eşit oranda bölünürken, 24 derslikli Ortaokul bölümünde bin 200, 8 derslikli İmam-Hatip bölümünde ise sadece 300 öğrenci öğrenim görüyor. Böyle olunca da imam hatipli öğrenciler daha rahat teneffüs ve bayrak töreni gerçekleştirirken, ortaokul bölümündeki öğrenciler ise oldukça sıkıntılı teneffüs ve bayrak töreni yapmak zorunda kalıyor. 

“OKULU KARPUZ GİBİ İKİYE BÖLMÜŞLER”

Türk Eğitim-sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yapılan uygulamanın son derece yanlış ve adaletsiz olduğunu belirterek, “Fiziki imkanları ve sosyal alanlar zaten eksik olan okullarımızı bir de karpuz gibi ortadan ikiye bölmek eğitime,  ne eğitemcilere, ne de öğrencilere hiçbir katkı sağlamayacaktır. Okullar yalnızca dersliklerde ders görülen alanlar değildir. Okul, bahçesiyle, spor salonuyla, çok amaçlı salonuyla bir komplestir. Bu nedenle bu yapılan iki şekilde yanlıştır. Birincisi; o kadar küçük alana iki okul sığdırmak yanlıştır. İkincisi de 24 derslikli bir okul ile  8 derslikli bir okula aynı bahçe alanı bırakmak adaletsiz olmuştur” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X